Het verhaal

Als klein meisje stond Jiska, oprichtster van Bakewell, met haar Engelse oma in de keuken om allerlei bakkerslekkernijen te maken. De lekkerste Engelse taarten, cakejes en koekjes kwamen uit de oven. Favoriet was de Bakewell tart: een combinatie van zoet taartdeeg, verse frambozenjam en gemalen amandelen. Maar het duo was ook dol op koekjes bakken. Op Jiska’s 21e verjaardag gaf haar oma haar een Kenwood cadeau en zei: ‘A good chef can’t do without a good kitchen machine and you’ll use it for the rest of your life’ .

Koekjes bakken met een glutenallergie

Rond diezelfde tijd werd ook een glutenallergie geconstateerd. Heb jij ook een glutenallergie? Dan weet je dat je tarwe en andere graansoorten, zoals rogge, gerst, kamut en spelt beter kan laten liggen. Koekjes bakken met een glutenallerie heeft dan ook net wat extra aandacht nodig. En Jiska weet dat maar al te goed. Met haar Kenwood en geheime baktips van oma ging ze aan de slag om lekkere koekjes te bakken waarvan je niet zou proeven dat ze glutenvrij waren. Pure ingrediënten, die ook nog eens glutenvrij zijn, stonden op het boodschappenlijstje. Na veel oefenen, proeven en uitproberen ontstond hét perfecte koekjes recept. En omdat het vinden van goede glutenvrije lekkernijen nogal een uitdaging kan zijn, besloot Jiska samen met de oprichter van STACH om de koeken in de schappen te leggen. Een glutenallergie is namelijk al vervelend genoeg. Bakewell staat dus voor lekkere en pure koeken, zonder toevoegingen of smaakversterkers. En het belangrijkste is: je proeft niet dat de koekjes glutenvrij zijn!